Ръководство за употреба за видео консултации

Видео консултации

ВНИМАНИЕ!!!

Преди да започнете работа трябва да пробвате връзката:

 

1. Използвайте външен микрофон и слушалки.

3. Изключете всички външни източници на звук - телевизор, радио и др. Осигурете пълна тишина в помещението по време на конферентната връзка.

4. По време на връзката Вие не трябва да чувате гласа си от колонките. Намалете звука на колонките така, че да чувате другите участници, но да не е по-силен, за да не влиза звук в микрофона.

5. По време на връзката с нас камерата не трябва да е включена към друга програма - само към тази на връзката с нас. Т.е., ако сте пробвали камерата преди това с нейна програма към компютъра, за да се видите на екрана, изключете я. Софтуерът на връзката с нас сам ще намери камерата Ви и ще се видите по време на конференцията.

ПРИЧИНА: ако не спазвате тези условия, получава се микрофония, т.е. силен шум по време на връзката или прекъсване по време на контакта.

Във втората част на графика са указани часовете на видеоконсултации по съответното ниво и името на преподавателя. В платформата в раздел Видеоконсултации върху линка за видеоконсултация по съответния език е записан скайпа на преподавателя като вариант за контакт с преподавателя и ползване на допълнителни указания за обучение по предмета. Видеоконсултациите не са задължителни. Не носят отсъствие.

 

Раздела за висео консулации за вашата специалност/език ще откриете в менюто „Моите курсове“ от раздела на сайта „Навигация“Натискате Видео консултации за ( специалност или език).

След като сте влезли вече в раздела за видео консултациите, ще видите сини бутони, на които пише  „Видео консултация“ и след това името на преподавателя. Вие трябва да прегледате графика си и да видите за тази дата с кой преподавател имате консултация.

Например-  днес е 16.09 и вие по график имате видео консултация по Основи на пазарната икономика с Вяра Ненчева. В този случай трябва да натиснете бутона за „Видео консултация Вяра Ненчева“.Стъпки в конферентната връзка (използвате само левия бутон на мишката за потвърждение):

Вече сте влезли в консултацията и ще се появи:
Натиска се бутона „Микрофон“. От падащото меню трябва да изберете името на вашия микрофон и  сбутона „Изпробвай говорителите“ може да тествате звука Щом чувате звук в слушалките, значи сте наравили правилните настройки и може да се включите в консултацията с бутон „ Напред“.
При избор на микрофон от падащото меню понякога има повече от един, за да разберете кой е точният,  трябва да изпробвате всички и намерите този, които зарежда звук в слушалките.

Има опция, ако сте пропуснали някоя от видео консултациите, да я изгледате на запис.

Бутоните за записаните видео консултации изглеждат  като бутоните за видео консултации, но с червена точка.


Last modified: Wednesday, 30 September 2015, 11:00 PM